De warmte van een pelletkachel.

Schrijf je vrijblijvend in op de groepsaankoop pelletkachel.

Controleer je gsm-nummer, zodat je jouw kortingscode goed ontvangt per gratis sms!

U bent:

Naar welke soort kachel gaat uw voorkeur?
pelletkachelgaskachelhoutkachelspeksteenkachelik ben er nog niet uit

Via welke weg leerde u groepsaankoop kennen?
facebook
google
mond aan mond

[recaptcha id:zonnepanelen class:gietvloer]

Pellets als brandstof.

Pelletkachels gebruiken pellets als brandstof. Dit zijn cilinders van 6-8mm dik, ongeveer 3 cm lang samengeperst zaagsel en/of houtkrullen afkomstig van zuiver onbehandeld hout.

De kleur van de pellets zegt niet direct iets over de kwaliteit maar over de gebruikte houtsoort. Donkere pellets zijn gemaakt van houtsoorten zoals beuk en eik en branden langzamer en minder fel. Lichtere pellets zijn gemaakt van houtsoorten zoals dennenhout en branden sneller en geven meer warmte vrij in een kortere tijd.

Bij het samenpersen van de houtkrullen en het zaagsel komt lignine vrij uit het hout. Dit is een bindmiddel dat van nature in hout voorkomt, waardoor de geperste pellets hun vorm behouden zonder toevoeging van lijm of ander bindmiddel. Dit komt de verbranding natuurlijk ten goede!

Wat is een pelletkachel?

Ze lijkt op een gewone kachel maar heeft een andere werking. Een pelletkachel is een elektronisch geavanceerd apparaat dat een milieuvriendelijker en goedkopere optie is dan een gewone houtkachel. Deze kachels hebben een ingebouwde thermostaat en kunnen dus geprogrammeerd worden zoals een centrale verwarming.

Nu we met zen allen de positieve evolutie doormaken waarbij we milieubewuster aan het worden zijn en meer op ons geld gaan letten zijn pelletkachels zeer interessant. Voor gezinnen met het oog op de toekomst is een pelletkachel een goede investering. Zo zorg je voor het milieu en je portefeuille!

Andere soorten kachels

Heel wat mensen kiezen voor de de gezelligheid van het vuurspel en de vlam in huis. Heeft u nog twijfels over welk toestel nu het best bij u noden en wensen past? Schrijf u gerust vrijblijvend in op de groepsaankoop kachel of haard. De vakman uit uw regio die de groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u helpen in uw zoektocht.

  1. gaskachel
  2. houtkachel
  3. speksteenkachel

Groepsaankoop pelletkachel

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop "pelletkachel". U ontvangt binnen de 24u een sms met kortingscode. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren. Hij beluistert uw wensen en zal voor u een offerte opmaken. U beslist vrijblijvend of u ingaat op deze offerte.