Laat asbest verwijderen!

Schrijf je vrijblijvend in op de groepsaankoop asbest verwijderen.

Controleer je gsm-nummer, zodat je jouw kortingscode goed ontvangt per gratis sms!

U bent:

Via welke weg leerde u groepsaankoop kennen?
facebook
google
mond aan mond
brief/folder

[recaptcha id:asbest class:asbest]

 

Asbest - niet best! 

Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen dat is opgebouwd uit microscopisch kleine, naald-achtige vezels. Asbest was tot in de jaren negentig een erg populair bouwmateriaal (door zijn uitstekende fysische en chemische eigenschappen). Helaas is gebleken dat asbest heel schadelijk is voor de gezondheid. Vandaar dat asbesthoudende materialen tegenwoordig verboden zijn.  Asbest is dus een kankerverwekkend bouwmateriaal die in Vlaanderen reeds heel wat slachtoffers maakte. 

Overal asbest. 

Asbestvezels zijn in duizenden toepassingen verwerkt. 

  1. asbestcement platen of asbestkarton (gevels, daken, plafonds, schoorstenen, isolatie, eternietplaten en eternietleien)
  2. vloerbedekking (de rug van sommige soorten vinylzeil en harde vinyltegels van begin jaren '80) 
  3. huishoudelijke apparaten (haardrogers, strijkijzers en warmhoudplaatjes ouder dan 20 jaar)
  4. spuitasbest (isolatiemateriaal, als brandwerende laag op staalconstructies) 

Deskundige verwijdering -  da's beter! 

Deskundige verwijdering van asbest is een vereiste omdat professionele verwijderaars de nodige opleidingen kregen en bijgevolg de juiste veiligheidsmaatregelen treffen. Als u dit zelf aanpakt zonder veiligheidsvoorzorgen zal u tijdens of onmiddellijk na de blootstelling aan asbestvezels geen symptomen zien maar kan u 10 jaar na de blootstelling een aandoening krijgen die nauwelijks nog te genezen valt (longvlieskanker, buikvlieskanker of longkanker). 

Groepsaankoop asbest verwijderen

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop "asbest verwijderen". U ontvangt binnen de 24u een sms met kortingscode. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal stalen nemen en analyseren of de toepassing asbest bevat of niet. Bij elke asbestsanering moet er vooraf duidelijkheid zijn omtrent de aard en de soort asbest die aanwezig is. De erkende vakman zal de asbest daarna op een professionele manier en met de nodige veiligheidsmaatregelen verwijderen.  Uiteraard is de vakman in orde met de opleidingen en veiligheidsvoorschriften mbt het verwijderen van asbest. 

Voor wij onze woning kochten, eisten we een asbestinventaris. Via groepsaankoop kwam een gecertifieerd asbest verwijdereraar langs om alle asbest te inventariseren en daarna ook op een professionele manier te verwijderen.

P. Huyghe