Groepsaankoop waterbehandeling tegen kalk

Beter alternatief voor een waterverzachter.
(zowel voor uw portemonnee als het milieu)

Hoe werkt het?

Precieze dosering.

Via het unieke doseringssysteem in de Opticalc patroon, wordt er een gecontroleerde en precieze fosfaatdosering van gemiddeld 3 mg/l toegevoegd aan het water. De toegevoegde fosfaatmineralen gaan op natuurlijke wijze verbinden met de aanwezige calcium – en magnesiummineralen waardoor deze zich bij opwarming niet meer kunnen ontwikkelen tot kalkkristallen. Hierdoor wordt schadelijke kalkaanslag voorkomen.

Extra bescherming tegen corrosie

Ook tegen corrosie vormen deze fosfaatmineralen een ideale bescherming. De mineralen vormen een dunne beschermingsfilm langs de binnenkant van de waterleidingen en boilers en op verwarmingselementen. Deze beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie en bijgevolg ook mogelijke loodcontaminatie.

Milieuvriendelijker en goedkoper dan de klassieke ontharder met zouten

Bestel via groepsaankoop en ontvang een extra cartridge gratis.

Beschermt en herstelt

Opticalc biedt zowel bescherming tegen kalk als tegen corrosie. Bovendien lost de bestaande kalkaanslag geleidelijk aan op.

Gebruiksvriendelijk, zonder onderhoud

Door een unieke akoestische verwittiging, word je automatisch verwittigd wanneer het patroon bijna leeg is. Dankzij de ingebouwde bypass vervang je de compacte patronen in 3 simpele stappen, zonder dat je de waterstroom onderbreekt en natte voeten krijgt.

Milieuvriendelijk

Opticalc maakt gebruik van de waterkracht, er zijn hierdoor geen batterijen of elektriciteitaansluiting nodig. Bovendien is regeneratie niet nodig, waardoor kostbaar drinkwater niet verspild wordt.

Compacte vorm

Zowel de behulzing als de patronen zijn compact en licht. Hierdoor zijn onze producten zeer geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen, of kleine (technische) ruimtes.

Makkelijke installatie

Dankzij de compacte vorm, licht gewicht, 360° roterende aansluiting en ingebouwde bypass is de installatie een fluitje van een cent. Bovendien is er geen elektriciteit of afvoer nodig. 

Gezond en veilig

Opticalc maakt gebruik van consumptiegeschikte fosfaatmineralen. Deze zijn dus 100% veilig en bovendien volledig geur- en smaakloos. In tegenstelling tot klassieke zoutontharders, haalt Opticalc de belangrijke calcium- en magnesiummineralen niét uit het water.

Veelgestelde vragen

Kalk en corrosie

Opticalc

Opticalc patronen

Fosfaatmineralen