rood

Groepsaankoop.be

Uw woning luchtdicht (ver-)bouwen?

vul je gegevens hieronder in

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Luchtdicht (ver-)bouwen?

Luchtdicht bouwen is essentieel om energiezuinig te bouwen!  Een woning die goed geïsoleerd is, dient ook luchtdicht te zijn. Anders ontsnapt veel van de warmte door spleten en kieren, waardoor het effect van isolatie tenietgedaan wordt. Een goede luchtdichtheid (meetbaar met blowerdoortest) doet het E-peil dalen met 5 tot 12 E-punten, wat belangrijk is voor het EPB verslag. Maar bovenal is het ook belangrijk om een comfortabel en gezond binnenklimaat te creëren.

Luchtlekken voorkomen.

Slechts 1 product nodig om alle onderstaande toepassingen te behandelen. 

  • Vloer – wand aansluiting: Vermijd koude luchtstromen en bouwschade aan de plinten. De luchtdichte coating verzekert een permanente luchtdichtheid van deze gebouwaansluiting en vormt een onderbreking tegen opstijgend vocht. Na de luchtdichtheidswerken worden de binnenmuren bepleisterd. De combinatie van traditionele muurpleister met luchtdichte gebouwaansluitingen verzekert een luchtdichte buitenschil.
  • Plafond – wand aansluiting: Waar wand en plafond samenkomen zal door de werking van twee verschillende materialen een barstje optreden in de pleisterlaag, waarlangs lucht kan ontsnappen. De coating vermijdt dat er luchtlekken kunnen ontstaan op deze plaats. Na de luchtdichtheidswerken worden de binnenmuren bepleisterd. De combinatie van traditionele muurpleister met luchtdichte gebouwaansluitingen verzekert een luchtdichte buitenschil.
  • Raamaansluitingen: Dit is de meest gevoelige zone voor luchtlekken. Met de coating zorgt u voor een ononderbroken luchtdicht scherm op de dagkant van het raam. Afwerking gebeurt standaard nadien met spuitpleister. De combinatie van traditionele muurpleister met luchtdichte gebouwaansluitingen verzekert een luchtdichte buitenschil. De coating is compatibel met elke ondergrond (hout, aluminium, PVC, staal, …). 
  • Buisdoorvoeren: Ook de doorvoeren van technische leidingen dienen luchtdicht afgewerkt te worden. De coating leent zich er uitstekend toe om alle doorvoeren van technische leidingen luchtdicht aan te sluiten, zonder moffen, of andere specifieke accessoires.
  • Volledige wanden: De luchtdichte coating kan op de volledige wanden langs de buitenzijde van het binnenspouwblad worden aangebracht. Voor deze methode wordt gekozen indien er geen verdere afwerking is langs de binnenzijde, vb. bij zichtmetselwerk. Langs de buitenzijde volgen na de luchtdichte coating, de plaatsing van de isolatieplaten en de gevelafwerking.

Groepsaankoop luchtdicht (ver-)bouwen

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop “luchtdicht (ver-)bouwen”. Geef aan of u de producten voor luchtdicht bouwen wil ontvangen om zelf de werken aan te vangen of u liever de vakman laat komen om voor u de luchtdichtheidswerken uit te voeren. U ontvangt binnen de 24u een sms met kortingscode. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren. U beslist vrijblijvend of u ingaat op het aanbod van de vakman.