rood

Groepsaankoop.be

Overweegt u een warmtepomp te plaatsen?

Vul je gegevens hieronder in

  • Hidden
  • Hidden

Verschillende soorten warmtepompen.

Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze als warme lucht de te verwarmen ruimtes in. Dit systeem is voorzien van een ontdooiingstechniek en werkt doorgaans bij een buitentemperatuur van -15°C. Een lucht-lucht warmtepomp levert afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het apparaat zelf nodig heeft. In de zomer kan het proces van de lucht-lucht warmtepomp omgedraaid worden en kan de installatie functioneren als airconditioning systeem. De warmte van binnen wordt naar buiten afgevoerd en de koelvloeistof in het circuit stroomt dan in de andere richting. De oorspronkelijke verdamper is nu de condensor die de warmte uit de woning afgeeft aan de buitenlucht. Met een lucht-lucht warmtepomp heb je dus een constante temperatuur in elk seizoen.

lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp pompt een koelmiddel in een gesloten circuit rond. In de verdamper neemt het koelmiddel warmte op uit de buitenlucht. De druk in de verdamper daalt, waardoor het koelmiddel laat koken en verdampt. De compressor transporteert deze damp nadien naar de condensor, waar de damp afkoelt door het koude water van de verwarmingsinstallatie. De damp condenseert daardoor en wordt opnieuw een vloeibaar koelmiddel. De opgenomen warmte uit de buitenlucht komt door dit proces weer vrij en wordt overgedragen op het circulerende water in het afgiftesysteem van de warmtepomp.

 

 grond-water of geothermische warmtepomp

Een grond-water warmtepomp of geothermische warmtepomp haalt aardwarmte uit de grond en gebruikt die om je woning op te warmen of af te koelen. 

warmtepomp groepsaankoop
bediening warmtepomp