rood

Groepsaankoop.be

Verbruik op het juiste moment tegen de beste prijs

Heeft u sinds kort ook een digitale meter? De digitale meter registreert de elektriciteit die u van het net afneemt per kwartier. Dit maakt het mogelijk om te kiezen voor een dynamisch elektriciteitscontract

In een dynamisch contract wordt de prijs voor de energiekost doorgaans per uur bepaald op basis van de prijzen op de energiebeurzen waarop de leveranciers energie kopen voor de dag nadien. Dit betekent dat de elektriciteitsafname per uur wordt afgerekend aan de prijs van dat uur.  

Omdat deze uurprijzen normaal gezien een dag op voorhand gekend zijn, kan u op basis van deze prijzeninformatie uw verbruik hierop afstemmen. Afhankelijk van de mogelijkheden kan u het elektriciteitsverbruik van bepaalde toestellen en toepassingen zoveel mogelijk laten samenvallen met de uren waar lagere prijzen voor gelden (bv. laden elektrisch voertuig, warmtepomp, wasmachine). Zo kan u de energiekost op uw factuur verlagen. 

Wanneer u kiest voor een dynamisch geprijsd contract, wordt u overgeschakeld op een meetregime 3 waarin gegevens op kwartierbasis worden uitgelezen uit uw meter. Uw leverancier zal ervoor zorgen dat u op dit meetregime wordt overgeschakeld.  Bij dit type contract wordt u verondersteld om actief bezig te zijn met uw elektriciteitsverbruik en om bereid te zijn om dit verbruik af te stemmen op de uurprijzen.

Of u kiest voor een energiemanagementsysteem. Aan de hand van uw verbruiksprofiel én de dynamische elektriciteitsprijzen zal de energiemanager uw elektriciteitsproductie, -opslag en -verbruik op elkaar afstemmen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verbruik, optimaliseert u de kost en kunt u zich focussen op andere zaken in het leven.

Op zoek naar een dynamisch elektriciteitscontract?

In de V-test® vindt u een overzicht van alle dynamische prijscontracten die aangeboden worden.