rood

Groepsaankoop.be

Energiemanagement

Automatisering in huis gaat verder dan enkel comfortfeatures zoals verlichting en deurcommunicatie. Door de jaren heen is het omgaan met energie steeds belangrijker geworden, zeker in deze tijden waar energieprijzen de pan uit swingen. Om uw verbruik optimaal te managen, kan je best je energiestromen automatisch aansturen. Dit kan dankzij een energiemanager. 

Slim energiebeheer

Uw energiemanager zal de opgewekte zonne-energie optimaal benutten. Aan de hand van uw verbruiksprofiel én de dynamische elektriciteitsprijzen zal de energiemanager uw elektriciteitsproductie, -opslag en -verbruik op elkaar afstemmen. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw verbruik, optimaliseert u de kost en kunt u zich focussen op andere zaken in het leven.

Kostenbesparking

Een energiemanager helpt bij het identificeren van energieverspilling en inefficiënties waardoor gezinnen kosten kunnen besparen op hun energieverbruik. 

Dynamisch tarief

De Belgische energiemarkt werkt volgens het Day Ahead Trading systeem. Dankzij dit systeem kunt u als consument profiteren van een dynamisch tarief. Met een energiemanager hoeft u zich geen zorgen te maken over de tijdstippen waarin de energieprijzen het duurst of het goedkoopst zijn.

Het systeem berekent automatisch de beste momenten om energie van het elektriciteitsnet te halen. Daarmee worden uw batterijen opgeladen zodat u enkel op de goedkoopste momenten energie betaalt.