Er kan nog geplaatst worden in 2023 voor wie snel beslist!

Overweeg je zonnepanelen te laten plaatsen?

Vul je gegevens hieronder in

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden
Hidden
bij benadering
Hidden
Hidden
Via welke weg leerde u groepsaankoop kennen?*

Groepsaankoop zonnepanelen.

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop zonnepanelen. U ontvangt binnen de 24u een e-mail met uw persoonlijk inschijfnummer. U wordt dan gecontacteerd door de installateur.

Energiescan

Benieuwd hoeveel u kunt verdienen met de zon? Klik op de knop hieronder en doe vrijblijvend de energiescan.

Investeringspremie

Zonnepanelen geplaatst vanaf 1 januari 2021 komen in aanmerking voor een eenmalige premie van netbeheerder Fluvius.

Voorwaarden

De premie geldt enkel voor gebouwen

  • die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius uiterlijk op 31/12/2013.
  • of waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar geleden werd verleend en waarbij het gebouw voldoet aan de EPB-eisen en het EDB-aangifte op tijd werd ingediend.

Bedrag

De premie wordt berekend op basis van het vermogen van de zonnepanelen zelf. In 2023 bedraagt de premie €150/kWp (tot max. 4 kWp) en bijkomend €75/kWp van 4kWp tot 6kWp. Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inc. btw, vermeld op de facturen.

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, dat bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen in de zonnecellen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Met de opbrengst van zonnepanelen (ook wel solar panelen of pv panelen genoemd) , neem je opnieuw controle over je elektriciteitskosten.

Interessant in combinatie met thuisbatterij?

Bij een zonnepaneelinstallatie bedraagt de meerprijs van een thuisbatterij  met een capaciteit van 10 kWh ongeveer €5000 (plaatsing en keuring inbegrepen).

Een thuisbatterij van 10 kWh heeft veel capaciteit waardoor er tot 40% meer eigen verbruik kan gerealiseerd worden. Bij een gemiddeld jaarverbruik van 4000 kWh zal je dus 1600 kWh minder elektriciteit afnemen. Aan €0,48/kWh komt dit op een besparing van €768/jaar.
Er werd bij deze berekening geen rekening gehouden met de injectie. Bij de huidige tarieven (€0,16/kWh) bedraagt die €256 (1600 kWh aan €0,16). Deze injectietarieven zullen wellicht in de toekomst meer en meer fluctueren, waardoor dit tarief in de zomer lager kan liggen. Wij verwijzen hierbij naar de evolutie richting dynamisch tarief.

Welke omvormer?

De keuze van omvormer hangt af van het vermogen van je zonnepanelen, alsook van de hoeveelheid schaduw die u heeft. Ook het rendement, het geluid, de ligging van de panelen, de garantie en de aanschafprijs zullen mede uw keuze van omvormer gaan bepalen. De geselecteerde partner bekijkt welke omvormer aangewezen is in uw situatie.