Overweeg je zonnepanelen te laten plaatsen?

vul je gegevens hieronder in

  • bij benadering

Groepsaankoop zonnepanelen.

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop zonnepanelen. U ontvangt binnen de 24u een mail met kortingscode. De geselecteerde partner uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren.

Investeringspremie

Zonnepanelen geplaatst vanaf 1 januari 2021 komen in aanmerking voor een eenmalige premie van netbeheerder Fluvius.

Voorwaarden

De premie geldt enkel voor gebouwen

  • die aangesloten zijn op het elektriciteitsdistributienet van Fluvius uiterlijk op 31/12/2013.
  • of waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar geleden werd verleend en waarbij het gebouw voldoet aan de EPB-eisen en het EDB-aangifte op tijd werd ingediend.

Bedrag

De premie wordt berekend op basis van het vermogen van de zonnepanelen zelf. In 2021 bedraagt de premie €300/kWp(tot max. 4 kWp) en bijkomend €150/kWp van 4kWp tot 6kWp. Het premiebedrag is begrensd tot 40% van de investeringskosten inc. btw, vermeld op de facturen.

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, dat bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen in de zonnecellen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Met de opbrengst van zonnepanelen (ook wel solar panelen of pv panelen genoemd) , neem je opnieuw controle over je elektriciteitskosten.

Blauwe, zwarte of full black panelen?

De geselecteerde leverancier, biedt zowel blauwe, zwarte als full black panelen aan. Aan u de keuze! Behalve het esthetische verschil, is er ook een technisch verschil tussen zwarte en blauwe panelen. De zwarte panelen zijn namelijk monokristallijne zonnepanelen, de blauwe zijn polykristallijne panelen. Het verschil in opbrengst tussen beide panelen is echter minimaal.

Bij polykristallijne of blauwe panelen liggen de kristallen allemaal door elkaar, waardoor het paneel een minder effen kleur heeft. Het lijkt een beetje alsof er vlekken in het paneel zitten. Door nieuwe technieken worden de polykristallijne panelen steeds meer effen van kleur. Er kunnen nog kleine oneffenheden in zitten, maar dit is al veel minder dan een paar jaar geleden. De blauwe panelen werken optimaal bij indirecte instraling.

Bij monokristallijne of zwarte panelen komen de kristallen allemaal in dezelfde richting te liggen, waardoor er een mooi effen paneel ontstaat, zonder vlekken. De zwarte panelen werken optimaal bij directe instraling.

De full black panelen zijn volledig zwart (ook de omranding is hier zwart en niet aluminium kleurig) en hebben een elegante look.

Welke omvormer?

De keuze van omvormer hangt af van het vermogen van je zonnepanelen, alsook van de hoeveelheid schaduw die u heeft. Ook het rendement, het geluid, de ligging van de panelen, de garantie en de aanschafprijs zullen mede uw keuze van omvormer gaan bepalen. De geselecteerde partner bekijkt welke omvormer aangewezen is in uw situatie.

Wij kozen voor een passieve woning, zonnepanelen plaatsen was voor ons dan ook een evidentie. Dankzij groepsaankoop aan een goede prijs!

Simon Nuttin