rood

Groepsaankoop.be

Overweegt u een laadpaal te plaatsen?

Vul je gegevens hieronder in

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2

Naam*

Groepsaankoop laadpaal

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop laadpaal. U ontvangt een e-mail met uw persoonlijk inschrijfnummer en u zal gecontacteerd worden door de installateur.

Eigen oplaadpunt voor uw wagen

Heb je een elektrische wagen of overweeg je het één aan te kopen? Dan is een laadpaal zeker interessant! De meeste elektrische wagens kan je opladen met een gewoon stopcontact, maar is dat wel veilig? We leggen u graag de voordelen uit:

Geniet van de fiscale voordelen!

Particulieren die een laadpunt voor elektrische voertuigen installeren, kunnen in aanmerking komen onder bepaalde voorwaarden voor een belastingsvermindering.
Dit nog tot 31 Augustus 2024.

Meer info.

Ook als ondernemer kunt u nog in aanmerking komen voor bepaalde fiscale voordelen om aan de verplichtingen te voldoen.

Meer info.

Goedkoop laden

Thuisladen is doorgaans goedkoper dan aan een publieke laadpaal. Bij een publieke laadpaal betaald u momenteel 35 tot 45 eurocent per geladen kWh. Daarnaast heeft u de extra zorg dat uw kostbare tijd verloren gaat aan het wachten bij het publieke laadpunt of het terugverplaatsen. Bij een thuislaadpunt, plugt u de auto in en gebruikt u uw tijd waarvoor het echt nodig is.

Sneller laden & laadtijden van een elektrische wagen

Hoelang duurt het om uw elektrische of hybride wagen op te laden? Wel, dat hangt af van een aantal factoren. Zo dient u allereerst rekening te houden met uw elektrische netaansluiting en het vermogen van uw laadpunt.  Ook dient u rekening te houden met het maximale vermogen van uw wagen en of er al dan niet nog extra (zwaar)verbruikers binnenshuis zijn.

Laden met een laadpunt thuis gaat sneller dan met een stopcontact. Een elektrisch voertuig opladen via een stopcontact neemt algauw 30 uur in beslag. Aan de hand van een eigen oplaadpunt kan dit teruggebracht worden tot 6 uur.

Meer info.

Prijs van een laadpaal thuis?

De kost van een laadpaal of laadpunt hangt sterk af van een aantal factoren. Zo begint het prijsverschil al tussen een muurmodel of een paalmodel. Het vermogen van het laadpunt is ook sterk variabel, zo kunt u vaak kiezen voor een laadpaal van 22 kW of 11 kW. Daarnaast dient u ook rekening te houden met uw elektrische netaansluiting (zoals monofasig of driefasig). Een bidirectioneel laadpunt kost ook meer dan een unidirectioneel laadpunt. Als laatste dient u ook nog rekening te houden of u al dan niet kiest voor een slim laadpunt (waar fiscale voordelen aan
vast hangen) en wat de totale afstand is tussen de hoofdzekeringkast en de laadpaal.

Daarentegen dient uw laadpunt ook conform gekeurd te worden en sedert kort aangemeld te worden bij Fluvius.

Meer info.