rood

Groepsaankoop.be

Elektrisch rijden is bezig aan een enorme opmars in Vlaanderen. Ongetwijfeld heeft u dus ook tal van vragen over een laadpunt of laadpaal. Wij helpen u graag verder en beantwoorden een aantal vaak gestelde vragen over elektrisch laden in deze blogpost. Zo bent u voorbereid wanneer u kiest om een laadpunt of laadpaal aan te schaffen.

Laadpaal of laadpunt?

Een laadpaal wordt geïnstalleerd aan de hand van een laadpaalzuil in de grond. Een laadpunt wordt aan de muur bevestigd (bijvoorbeeld van de woning of garage).

Bidirectionele laadpaal?

Het verschil tussen een unidirectioneel of bidirectioneel laadpunt? Met een bidirectioneel laadpunt kan u uw elektrische wagen opladen maar ook ontladen en terug in het net of uw thuisbatterij injecteren. Een unidirectioneel laadpunt houdt er enkel rekening mee om de wagen vol te laden.

Wat is de laadsnelheid van een laadpunt of laadpaal?

Laden met een laadpunt thuis gaat sneller dan met een stopcontact. Een elektrisch voertuig opladen via een stopcontact neemt algauw 30 uur in beslag. Aan de hand van een eigen oplaadpunt kan dit teruggebracht worden tot 6 uur.

Wat is de levensduur van een laadpunt of laadpaal?

Een laadpunt of laadpaal gaat gemiddeld 20 jaar mee. Een laadpunt of laadpaal krijgt trouwens automatisch updates, zo blijf je als gebruiker genieten van de nieuwste software en firmware.

Welk merk van laadpunt of laadpaal neem ik het best?

Dit hangt af van een aantal factoren. Bepaalde merken bieden enkel een laadpunt aan terwijl andere merken ook een laadpaal aanbieden. Hou hier dus rekening mee bij de aankoop van een laadpunt of laadpaal.

Verder verschillen de merken ook in de functies die ze aanbieden. Zo zullen sommige merken extra functionaliteiten aanbieden terwijl andere merken slechts een aantal basisfuncties aanbieden.

De boodschap blijft uiteindelijk om u zelf goed te informeren. Kiest u voor een laadpunt of laadpaal via onze groepsaankoop? Dan helpen wij u graag verder met al uw vragen.