rood

Groepsaankoop.be

Overweegt u een thuisbatterij te plaatsen?

Vul je gegevens hieronder in

Stap 1 van 3

Premie Calculator

Heeft U recht op retroactieve premies?

Heeft u reeds zonnepanelen die geplaatst werden tussen begin 2006 en eind 2020 en denkt u er nu over na om een thuisbatterij aan te schaffen?

Laat je dan niet afschrikken door de digitale meter en het wegvallen van uw terugdraaiende teller! Want van zodra u de digitale meter heeft, kan u de retroactieve investeringspremie aanvragen. En dit gaat om een mooi bedrag!

Doe de berekening hieronder en kom meteen te weten hoeveel u premie mogelijk kan bedragen!

Bereken hier je premiebedrag!
Wp

Uw mogelijke premie

Meer informatie? Klik hier

IS EEN THUISBATTERIJ RENDABEL IN 2024?

Door het toenemende aantal zonnepanelen en de constante veranderingen op de energiemarkt biedt een thuisbatterij talloze voordelen. Met een thuisbatterij haal je namelijk meer controle over uw opgewekte energie in huis.

INTERESSANT VOOR JOU?

Het gemiddelde zelfverbruik van huishoudens met zonnepanelen wordt geschat op 30%. Met een thuisbatterij kan je zonnepanelen nog rendabeler maken en het zelfverbruik verhogen tot meer dan 60%. Wanneer ’s avonds de elektriciteit duur staat is het beter om je opgewekte energie vanuit je zonnepanelen te verbruiken. Met een thuisbatterij is dit mogelijk. U slaat een deel van je opgewekte energie op in de thuisbatterij en ’s avond verbruik je deze energie vervolgens. Op deze manier vermijd u de dure energieprijzen tijdens de piekuren en bespaart u op uw energiefactuur.

Wilt u nog meer besparen op uw energiefactuur? Opteer dan voor een energiemanagement systeem. Dit zorgt ervoor dat uw thuisbatterij slimmer omgaat met opgeslagen energie. Door gebruik te maken van dynamische energieprijzen, uw verbruikspatroon en het weer bepaalt het systeem wanneer de batterij het best gaat op- en ontladen. Op deze manier kunt u een terugverdientijd van 6 á 9 jaar bekomen én hoge rendementen.

Via deze groepsaankoop ontvangt u bovendien gratis het energiemanagementsysteem EVA. Met dit systeem heeft u recht op premies. Klik hier voor meer info.

HOEVEEL KW HEB JE NODIG?

De capaciteit van de thuisbatterijen van tegenwoordig ligt tussen 3 kWh en 14 kWh. Het vermogen dat je nodig hebt, hangt af van de grootte van je gezin. Heb je eerder een laag elektriciteitsverbruik? Dan kan een thuisbatterij van 4 kWh al volstaan. Ligt je jaarlijks verbruik eerder rond de 3.500 kWh? Dan verbruik je gemiddeld 9,6 kWh per dag en heb je een capaciteit van 10 kWh nodig. Om de juiste capaciteit te berekenen, kan je advies vragen aan een installateur.

WAT KOST EEN THUISBATTERIJ?

De opslagcapaciteit van een thuisbatterij is de belangrijkste prijsbepaler. Een batterij met een opslagcapaciteit van 4 kWh kost gemiddeld 3.500 tot 4.500 euro, inclusief plaatsing.