Overweegt u een thuisbatterij te plaatsen?

vul je gegevens hieronder in

Groepsaankoop thuisbatterij.

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop thuisbatterij. U ontvangt een email met een persoonlijke kortingscode. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren.

Waarom een thuisbatterij?

Een thuisbatterij laat u toe om de te veel productie van stroom door uw zonnepanelen op te slaan. Op die manier kunt u ook 's morgens en 's avonds uw eigen energie gebruiken. De batterij wordt opnieuw gevuld zodra er weer meer opbrengst is dan verbruik. U beheert de opslag van uw eigen zonne-energie en bent minder afhankelijk van de energieleverancier.

Subsidie

Mede door de subsidie van de Vlaamse Overheid is een thuisbatterij voor de meeste gezinnen met zonnepanelen een rendabele investering. De premie bedraagt mogelijks 250 euro per kWh werkelijke capaciteit (200/kWh vanaf 1/4/2021). Meer informatie omtrent de premie. 

Enkele feiten:

Zodra de terugdraaiende teller wegvalt, valt het percentage eigen verbruik van de installatie terug op ongeveer 30%. De rest wordt op het net geïnjecteerd. U krijg hiervoor een lage vergoeding.

Het wordt dus belangrijk om zoveel mogelijk energie rechtstreeks te verbruiken. U kunt het eigen verbruik bijsturen door grote verbruikers (wasmachine, droogkast, vaatwasser, boiler…) over de middag in te schakelen.

Een slimme combinatie van zonnepanelen, thuisbatterij, meet- en monitoringsystemen verhoogt het eigen verbruik ook, en dat tot 60-70 %, zodat er slechts een klein overschot van de opbrengst aan zonne-energie in het net verdwijnt.

Een thuisbatterij vlakt piek verbruiken af en biedt extra voordelen naar het toekomstige capaciteitstarief toe.