rood

Groepsaankoop.be

Lekker warm dankzij de hybride warmtepomp.

De Hybride warmtepomp opent nieuwe mogelijkheden. Het verwarmingssysteem combineert traditionele brandstof (gas) én hernieuwbare of duurzame energie. In de praktijk uit dit zich meestal in een lucht-water warmtepomp die samenwerkt met een gasgestookte hoogrendements CV ketel. De hybride warmtepomp combineert dus een warmtepomp en een condenserende gasketel om een het energierendement onafhankelijk van de buitentemperatuur nog beter te optimaliseren.

Het systeem kan aangesloten worden op de radiatoren die reeds in je woning aanwezig zijn en daarmee voorkom je de aanschaf van dure, nieuwe radiatoren. Het installeren van een hybride warmtepomp in je woning is dan ook in feite een modernisering waar geen groot sloop- of breekwerk bij komt kijken.. De lucht-water warmtepomp maakt gebruikt van de buitenlucht om uw huis te verwarmen en het sanitair water op te warmen

Als de temperatuur erg laag is en uw verwarming bijgevolg veel warmte vraagt, dan is het energiezuiniger om uw cv-ketel te laten bijspringen. Dit gebeurt automatisch dankzij een controller. Hij beslist hoeveel warmte wordt geproduceerd door uw lucht-water warmtepomp en hoeveel warmte uw cv-ketel bijsteekt. 

De werking van een hybride warmtepomp

  • De hybride warmtepomp bestaat uit een lucht-water warmtepomp en een gasketel. Een aansluiting op het gasnetwerk is dus noodzakelijk voor dit soort warmtepomp.
  • De hybride warmtepomp maakt een slimme keuze tussen de warmtepomp en/of de gasboiler. Ze werken gelijktijdig of afzonderlijk op basis van: energieprijzen, buitentemperatuur, de interne verwarmingslast en kiest altijd voor de zuinigste modus. 

  • Bij een hybride systeem werken warmtepomp en CV-ketel dus samen bij het verwarmen van de woning en het sanitaire water.

Een premie?

Een hybride warmtepomp is eigenlijk een lucht-water warmtepomp aangesloten aan een hoge rendementsketel. 

Voor een hybride warmtepomp kom je dus ook in aanmerking voor een premie! Informeer je hier.

De groepsaankoop warmtepomp.

  1. Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop “warmtepomp”. 
  2. U ontvangt binnen de 24u een sms met inschrijfcode. 
  3. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren. 
  4. Hij beluistert uw wensen (keuze uit verschillende warmtepompen en merken) en zal voor u een offerte opmaken. 
  5. U beslist vrijblijvend of u ingaat op deze offerte.