rood

Groepsaankoop.be

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

GROEPSAANKOOP VERLOPEN

inschrijving niet langer mogelijk

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Verschillende soorten warmtepompen.

1. Wat is een lucht-lucht warmtepomp?

Een lucht-lucht warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht en blaast deze als warme lucht de te verwarmen ruimtes in. Dit systeem is voorzien van een ontdooiingstechniek en werkt doorgaans bij een buitentemperatuur van -15°C. Een lucht-lucht warmtepomp levert afhankelijk van de temperatuur 2 tot 4 keer meer energie dan het apparaat zelf nodig heeft. In de zomer kan het proces van de lucht-lucht warmtepomp omgedraaid worden en kan de installatie functioneren als airconditioning systeem. De warmte van binnen wordt naar buiten afgevoerd en de koelvloeistof in het circuit stroomt dan in de andere richting. De oorspronkelijke verdamper is nu de condensor die de warmte uit de woning afgeeft aan de buitenlucht. Met een lucht-lucht warmtepomp heb je dus een constante temperatuur in elk seizoen.

2. Wat is een lucht-water warmtepomp?

Een lucht-water warmtepomp pompt een koelmiddel in een gesloten circuit rond. In de verdamper neemt het koelmiddel warmte op uit de buitenlucht. De druk in de verdamper daalt, waardoor het koelmiddel laat koken en verdampt. De compressor transporteert deze damp nadien naar de condensor, waar de damp afkoelt door het koude water van de verwarmingsinstallatie. De damp condenseert daardoor en wordt opnieuw een vloeibaar koelmiddel. De opgenomen warmte uit de buitenlucht komt door dit proces weer vrij en wordt overgedragen op het circulerende water in het afgiftesysteem van de warmtepomp. Nu ook hybride warmtepomp!

3. Wat is een grond-water of geothermische warmtepomp?

Een grond-water warmtepomp of geothermische warmtepomp haalt aardwarmte uit de grond en gebruikt die om je woning op te warmen of af te koelen. Heb je specifiek interesse in een geothermische warmtepomp? Wij hebben ook een groepsaankoop geothermische warmtepomp lopen waarbij de aannemer die de groepsaankoop toegewezen kreeg zowel zorgt voor uw verticale boringen als voor de installatie van de warmtepomp.

Een premie voor je warmtepomp

Een premie voor je warmtepomp ontvangen? Neem hier een kijkje…

[siteorigin_widget class=”spacious_testimonial_widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_PostCarousel_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Button_Widget”][/siteorigin_widget]