rood

Groepsaankoop.be

Overweeg je een geothermische warmtepomp te laten plaatsen?

vul je gegevens hieronder in

Geothermie, de aarde als energiebron.

Bouwers of verbouwers kiezen steeds meer voor duurzame energiebronnen. Zo is de warmtepomp sinds begin 2011 aan een serieuze opmars bezig. Soms kan een geothermische warmtepomp een logische stap zijn om te voldoen aan de energieprestatie of een antwoord bieden op de steeds stijgende prijs van fossiele brandstoffen.

Voor warmtewinning en koudewinning ontnemen we de in de ondergrondse geologische lagen aanwezige natuurlijke warmte. Op zeven meter diepte is de invloed van de bovengrondse seizoenschommelingen nihil. Hoe dieper de boring, hoe warmer. Die aardwarmte heeft een temperatuur die schommelt rond de tien à twaalf graden Celsius.

Daarmee is het perfect mogelijk om uw huis op een alternatieve, financieel interessante en ecologisch verantwoorde wijze te verwarmen (of te koelen in de zomer). Bovendien gaat er geen water verloren omdat het telkens hetzelfde water (met koelvloeistof) is dat in een gesloten circuit via ondergrondse lussen en vervolgens door de warmtepomp wordt rondgestuurd. Aardwarmte is een letterlijk onuitputtelijke energiebron. En bovendien duurzaam, want u verwarmt zonder fossiele brandstof en u bent niet afhankelijk van het seizoen. Kortom: gratis energie die ook nog eens milieuvriendelijk is!

Groepsaankoop geothermische of bodem-water warmtepomp. 

De vakman die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zorgt zowel voor uw verticale boringen als voor de installatie van de warmtepomp. De verantwoordelijkheid ligt dus bij één en dezelfde aannemer. Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop “geothermische warmtepomp”. U ontvangt binnen de 24u een sms met kortingscode. De erkende vakman uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, zal u contacteren. Hij beluistert uw wensen en zal voor u een offerte opmaken. U beslist vrijblijvend of u ingaat op deze offerte.

Een premie voor je warmtepomp. 

Een premie voor je warmtepomp ontvangen? Neem hier een kijkje…

milieuvriendelijk

Milieuvriendelijk alternatief voor het stoken van gas of stookolie. Het gebruik van aardwarmte zorgt nauweljiks voor vervuiling, uitstoot van CO2 en klimaatverandering. 

Vanaf nu bent u onafhankelijk, en wordt uw eigen bodem uw nieuwe leverancier.

EPB

Een geothermische warmtepomp met passieve koeling wordt in de EPB berekeningen hoog gewaardeerd. Daarnaast kan u ook een premie van de netbeheerder ontvangen alsook een korting op je jaarlijkse onroerende voorheffing mits het halen van een bepaald E-peil.

passieve koeling

Aardwarmtesystemen kunnen warmte opslaan in de bodem. Een geothermische warmtepomp met passieve koeling kan uw woning of ruimtes van een aangenaam klimaat voorzien. Bij deze systemen is de compressor niet actief, enkel de bron- en verwarmingscirculatiepomp. 

lange levensduur

De bodem/water warmtepomp is een laag temperatuursysteem en heeft daarom een lange levensduur. De levensduur van een warmtepomp ligt rond de 30 jaar. Een verticale aardwisselaar heeft een gegarandeerde levensduur van 50 jaar.

onderhoudsvriendelijk

Voor een gesloten bronsysteem zijn er nauwelijks onderhoudskosten, dit geldt ook voor de warmtepomp. Als de plaatsing en de afstelling perfect is, is onderhoud zo goed als overbodig. Een warmtepomp heeft een lange levensduur!