Energiezuinige woning.

Een energiezuinige woning voor iedere Vlaming in het jaar 2020! Dat is de ambitieuze doelstelling die de Vlaamse overheid heeft vooropgesteld in het Energierenovatieprogramma 2020. Door in een energiezuinige en gezonde woning te wonen, bespaar je elke maand op je energiefactuur. Bovendien is het ook beter voor het milieu! Er worden namelijk minder rookgassen de lucht ingeblazen waardoor het broeikaseffect vermindert.

Wie ontvangt totaalrenovatiebonus?

Het principe: Als je in een woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de volgende zeven energiebesparende investeringen laat uitvoeren, kan je een voucher of BENO-pass activeren waardoor je aanspraak kan maken op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies voor deze investeringen. Per woning en wooneenheid kan maar één voucher
worden geactiveerd. Die voucher blijft verbonden aan de woning of wooneenheid.

welke investering

 

 

 

 

 

 

Hoeveel bedraagt de totaalrenovatiebonus?

De bonussen worden in schijven uitbetaald, te beginnen vanaf de derde investering. De bonus wordt telkens begrensd zodat de som van de uitbetaalde premiebedragen en de uitbetaalde totaalrenovatiebonussen nooit meer bedraagt dan de som van de betaalde factuurbedragen van de uitgevoerde investeringen.

Eengezinswoningen

Totaalrenovatiebonus voor 3 investeringen: 1.250 euro
Totaalrenovatiebonus voor 4 investeringen: 1.750 euro
Totaalrenovatiebonus voor 5 investeringen: 2.750 euro
Totaalrenovatiebonus voor 6 investeringen: 3.750 euro
Totaalrenovatiebonus voor 7 investeringen: 4.750 euro

Wil je meer informatie hieromtrent? Neem hier een kijkje … 

Totaalrenovatiebonus.