rood

Groepsaankoop.be

Troeven epdm dak.

EPDM op platte daken.

EPDM is de afkorting van “Ethyleen – Propyleen – Dieen Monomeer” en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren. Het is dus een rubber dat zowel in de brandende zon als in de vrieskou zijn elasticiteit behoudt. Dankzij zijn lange levensduur is EPDM dan ook zonder twijfel de beste dakbedekking voor platte daken. EPDM is niet gevoelig aan uv-straling en heeft een langere levensduur dan roofing (= bitumineuze afdichting)  waardoor men vaak garanties geeft tot 30 jaar. Bovendien vraagt een epdm dak niet om onderhoud.

EPDM is iets anders dan roofing

Als men spreekt over roofing dan heeft men het over bitumineuze afdichting. Men fixeert de roofing op het dak door de roofing warm te stoken met een gasbrander. Op die manier gaat de roofing of bitumineuze afdichting op de ondergrond vastkleven. EPDM wordt daarentegen bevestigd op uw dak ondergrond met speciale rubberlijm.

Lage ecologische afdruk binnen dakbedekking.

EPDM heeft een lagere ecologische afdruk dan andere dakbedekkingsproducten door de lagere energie die nodig is voor de productie.  Daarnaast bevat epdm geen chemische middelen die het milieu belasten door uitspoeling in het regenwater. Bijgevolg kan men het regenwater dat opgevangen wordt op een epdm dak ook gebruiken in het huishouden (regenwaterrecuperatie). EPDM is een bijzonder duurzaam product en binnen zijn soortgenoten in de dakbedekking milieuvriendelijk.

groepsaankoop epdm