rood

Groepsaankoop.be

Vlaamse gemeenten stimuleren installatie zonnepanelen

Huldenberg, Overijse, Hoeilaart, Tervuren en Bertem hebben samen met Klimaatnetwerk Druivenstreek het startschot gegeven voor de ‘Zonneteller’. Het project stimuleert burgers zonnepanelen te installeren.

Met de campagne willen de gemeenten de inwoners van de Druivenstreek de uitrol van zonnepanelen versnellen.

Sensibiliseren
Via onder andere digitale borden – de zonneteller – waarop het percentage van privéwoningen met zonnepanelen in de gemeente verschijnt, willen de gemeentebesturen ervoor zorgen dat er een gezonde rivaliteit ontstaat tussen de gemeenten van de Druivenstreek. Zo willen zeinwoners stimuleren om zonnepanelen te laten plaatsen.

De cijfers worden berekend aan de hand van officiële statistieken en worden per kwartaal geactualiseerd. Waar mogelijk geven ze ook de evolutie weer van het percentage zonnepanelen in de tijd en maken ze de vergelijking met de andere gemeenten.

Bertem aan koop
Cijfers tonen aan dat Bertem het beste scoort wanneer er gekeken wordt naar het percentage privéwoningen dat momenteel beschikt over zonnepanelen.

GemeentePercentage huizen met zonnepanelen
1. Bertem45 procent
2. Huldenberg40 procent
3. Hoeilaart31 procent
4. Tervuren30 procent
5. Overijse29 procent

Inwoners die overwegen om zonnepanelen op hun woning te laten plaatsen of praktische vragen hebben over de plaatsing ervan kunnen zich vrijblijvend inschrijven in de Groepsaankoop zonnepanelen.