rood

Groepsaankoop.be

Hoe elektriciteitsfactuur drukken?

Zelfconsumptie verhogen.

We raden aan op geproduceerde energie onmiddellijk te verbruiken. Door opgewekte elektriciteit meteen te verbruiken – dus zonder omweg langs het net – kunt u de kosten drukken. 

U heeft wellicht enkele elektrische verbruikers die met een goedkope timer kunnen gestuurd worden. Bekijk ook vooral uw instelbare nachtverbruikers (wasmachine, vaatwas, droogkast, diepvriezer, elektrische boiler, elektrische auto of plug-in hybride). Stel die timers zodanig in op andere tijden (terwijl er daglicht is) zodat er meer eigen verbruik van de zonnepanelenproductie kan gerealiseerd worden.

Andere oriëntering zonnepanelen

Tot op heden werden zonnepanelen meestal naar het zuiden georiënteerd.  Echter blijkt na de veranderde regelgeving dat het interessanter wordt om te kiezen voor een oost-west opstelling. 

Zo leveren uw zonnepanelen veel stroom ’s ochtends en ’s avonds, de momenten waarop gezinnen het meest stroom verbruiken. Zuidgerichte installaties pieken ’s middags, wanneer het verbruik en de marktprijzen meestal lager liggen.

Thuisbatterij, een slimme investering. 

De overtollige elektriciteit kan je opslaan in een thuisbatterij. Het aantal kWh dat je te veel opwekt en niet meteen in huis verbruikt, kan je opslaan op je batterij en nadien verbruiken in huis. Bij de batterij zal je eerst altijd verbruiken wat hier werd opgeslagen, pas als de batterij leeg is, haal je de elektriciteit van het net.

 
 

Samen voor een goede prijs! Groepsaankoop thuisbatterij …