rood

Groepsaankoop.be

Groepsaankoop zonnepanelen in Limburg

Vul je gegevens hieronder in

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Adres*
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
bij benadering
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden

Groepsaankoop zonnepanelen Limburg

Schrijf u vrijblijvend in op de groepsaankoop zonnepanelen. U ontvangt binnen de 24u een e-mail met uw persoonlijk inschrijfnummer. U wordt dan gecontacteerd door de installateur.

Fotovoltaïsche zonnepanelen.

Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium, dat bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht gaat er tussen de twee lagen een elektrische stroom lopen. Fotovoltaïsche zonnepanelen benutten zonlicht of daglicht, waarbij door de absorptie van fotonen in de zonnecellen een spanning ontstaat die wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Met de opbrengst van zonnepanelen (ook wel solar panelen of pv panelen genoemd) , neem je opnieuw controle over je elektriciteitskosten.

Interessant in combinatie met thuisbatterij?

Bij een zonnepaneelinstallatie bedraagt de meerprijs van een thuisbatterij  met een capaciteit van 10 kWh ongeveer €5000 (plaatsing en keuring inbegrepen).

Een thuisbatterij van 10 kWh heeft veel capaciteit waardoor er tot 40% meer eigen verbruik kan gerealiseerd worden. Bij een gemiddeld jaarverbruik van 4000 kWh zal je dus 1600 kWh minder elektriciteit afnemen. Aan €0,48/kWh komt dit op een besparing van €768/jaar.

Er werd bij deze berekening geen rekening gehouden met de injectie. Bij de huidige tarieven (€0,16/kWh) bedraagt die €256 (1600 kWh aan €0,16). Deze injectietarieven zullen wellicht in de toekomst meer en meer fluctueren, waardoor dit tarief in de zomer lager kan liggen. Wij verwijzen hierbij naar de evolutie richting dynamisch tarief.

Welke omvormer?

De keuze van omvormer hangt af van het vermogen van je zonnepanelen, alsook van de hoeveelheid schaduw die u heeft. Ook het rendement, het geluid, de ligging van de panelen, de garantie en de aanschafprijs zullen mede uw keuze van omvormer gaan bepalen. De leverancier uit uw regio die deze groepsaankoop toegewezen kreeg, heeft verschillende omvormers in zijn gamma en helpt u met uw keuze.